Tuesday, June 30, 2009

PARTI KRONISME & RASUAH (PKR)


Parti Kronisme & Rasuah (PKR). Mengapa namanya begitu? Kerana si Al-Juburi lah yang telah mengasaskan amalan rasuah secara besar-besaran dalam UMNO kemudian ditendang keluar kerana liwat dan akhirnya menubuhkan parti baru iaitu PKR yang merupakan gabungan kaum Melayu, Cina dan India tetapi majoriti ahli adalah India.

Mengapa begitu? Kerana orang Melayu semakin sedar betapa bodohnya menyokong al-Juburi yang hanya bercita-cita untuk menjadi Perdana Menteri dan kaum lain pula mengambil peluang atas perpecahan orang Melayu.

Tak percaya? Lihatlah perbezaan al-Juburi semasa dalam UMNO dan selepas ditendang. PKR adalah parti yang berjuang kerana kepentingan beliau semata-mata dan tidak ada asas perjuangan yang kukuh. Lihatlah macammana terbaliknya 360% si al-Juburi yang beriya menyokong golongan tak sedar diri HINRAF dan cadangan membawa balik Chin Peng Laknat itu! Kalau dalam UMNO dulu dalam suatu ucapan beliau : "Langkah mayat saya dahulu sesiapa yang cuba membawa masuk fahaman komunis ke negara ini..."

Mengapa begitu? Kerana si al-Juburi ini inginkan sokongan kaum-kaum lain bagi memperkuatkan parti beliau termasuklah sokongan PAS yang akhirnya berjaya ditarik hidungnya dengan meletakkan Dr. Hatta, Kamarudin Jaafar (IKD) dan ain-lain yang digelar kumpulan Erdogan dalam PAS..

Mengapa begitu? Supaya PAS akan menjadi lembu yang dicucuk hidung al-Juburi kerana PAS mempunyai pengaruh yang besar kepada orang Melayu selain UMNO.

Buktinya mana? Lihat saja cadangan Tuan Guru Haji Hadi Awang yang mencadangkan kerajaan perpaduan kerana beliau sedar perkara ini tetapi si al-Juburi bijak menggunakan peluang mempengaruhi Tok Guru Nik Aziz melalui (si Husam Kepala Banat) yang disegani majoriti orang PAS. Isu YB Bukit teLANJANg yang disokong baik punya oleh TGNA.

Betul ker? AKhirnya meraung-raunglah orang PAS marahkan si TGHH dan Ustaz NAsha sehingga terkeluarlah perkataan Ustaz Nasha tak sedar diri, orang luar Kelantan tetapi menang di Kelantan dengan jasa PAS. Disuruhnya Ustaz Nasha letak jawatan dan masuk UMNO. Kesian Ustaz Nasha yan memang terkenal dengan sikap lemah-lembutnya itu. Banner dan kain rentang diletakkan di kebanyakan persimpangan jalan mengutuk beliau. Inilah sikap orang PAS dan PKR yang sebenarnya.

Mengapa begitu? Sebab mereka tak sedar diri. Lupa asal-usul dan sejarah. Bergabung dengan DAP boleh pulak sehingga si Babi Ngor baca ayat Quran pun disokongnya. Begitu juga si Celaka Lim Guang Eng yang dianggap macam khalifah Abdul Aziz pemerintahannya. Oooo..buta hati sungguh pemimpin-pemimpin PAS ini PKR apatah lagi lah..memang bangang dah depa ni. Penyokong amalan kronisme dan rasuah..siapa mulakan. Jawapannya al-Juburi!!! Tak percaya...hahhaaaa..memang tak kaji fakta main cakap saja. Buka balik sejarah ABRAR GROUP!! Si Rahim Ghouse mana? Itu orang mana? PROJASS ENGINEERING apa cerita? Baru tubuh dah dapat projek besar di Kerteh dan Gebeng oleh PETRONAS sewaktu al-Juburi menjadi Timbalan Perdana Menteri..Oooo..lagi si abang beliau mana? Senyap-senyap dilantik sebagai penasihat KDEB nampak? Mengapa begitu..supaya al-Juburi dapat mengawal harta dan kekayaan Negeri Selangor untuknya...Masa Zahid bertanding jadi Ketua Pemuda dulu berapa juta al-Juburi bagi duit ya..gitu jugak masa al-Juburi nak bertanding sebagai Naib Presiden dan Timbalan Presiden UMNO bagi menjatuhkan Tun Ghafar. Sungguh tak sedar diri bukan? Dahlah Tun Ghafar antara orang yang membawa al-Juburi dengan diberi tempat istimewa dalam UMNO..dipangkah pula arwah sehingga TKO. Mengapa begitu? Itulah al-Anwar al-Juburi yang gilakan pangkat!

PKR itu Parti Kronisme. Mengapa?

Kalau sapa tak setuju memang bangang tahap beruklah kata si Gemok dalam chatbox sebelah.Ketua Umum al-Juburi. Presidennya Bini al-Juburi. Ahli Parlimen Lembah Pantai anak al-Juburi. Menteri Besar Selangor - kerabat al-Juburi. TKM 1 Pulau Pinang - kerabat al-Juburi juga...tak percaya lagi PKR parti kronisme dan huru-hara.....bacalah di sini dan di sini. Sesiapa yang dapati menentang al-Juburi dan kroni beliau maka akan dijatuhkan moral sehingga TKO. Al-Juburi memang tak kenang jasa orang pun kerana yang penting cita-cita dia nak jadi PM....penyokong PKR jadilah bangang tahap cipan! Tengok saja orang-orang kuat al-Juburi yang kini sudah berpaling tadah sebab menyedari perkara ini..Azmin Ali pulak? Kalau dia masuk UMNO dan PAS (tak boleh sebab bini dia wow..daring beb, rambut kuning tu) tak ada tempatlah.Jadi baik berjuang atas PKR. Lagipun nak balas juga jasa al-Juburi yang telah memberikan banyak projek pada dia antaranya jenama WALD dan papan-papan iklan yang diproksikan atas nama adik dia si UMMI HAFILDA! Hahahaaa.....penyokong PKR, bacalah dengan hati yang terbuka dan renung-renungkanlah..jangan ikut nafsu yer nanti habis jubur korang pi redah...hahahahaaaa!

No comments:

Post a Comment